OVER ONS

In 2012 is er voor het eerst de dorpencompetitie georganiseerd. Dit kwam voort uit de behoefde van enkele verenigingen om in het najaar tennis te spelen in competitie vorm. De competitie is gestart met 5 tennisverenigingen uit; Augustinusga, Buitenpost, Eastermar, Harkema en Surhuisterveen.

dorpencompetitie-over-ons

Eigen competitie

Het bleek aan het groot aantal deelnemers dat er duidelijk behoefde was aan het spelen van deze vorm van competitie. Na vele mooie wedstrijden en harde strijd kon er worden teruggekeken op een zeer geslaagde opzet. Bij de tweede editie van het dorpentoernooi in 2013 namen ook de tennisverenigingen uit Drogeham en Kootstertille deel, waardoor het aantal deelnemende verenigingen op 7 kwam. Na in de eerste editie opgedane ervaringen heeft de organisatie bij de tweede editie voor een iets professionelere  aanpak gekozen.


Uitbreiding

Er werd een eigen website gelanceerd en bij het samenstellen van wedstrijdschema's werd er gebruik gemaakt van een speciaal programma hiervoor. Dit zorgde ervoor dat de tweede editie zo goed als vlekkeloos verliep. Het aantal deelnemers was ook dit jaar ook weer groot en kon er ook nu worden teruggekeken op zeer geslaagde competitie.  Vanaf 2014 maakt ook T.C. Opende deel uit van de competitie, waardoor het totaal aantal verenigingen op 8 komt. Bij de derde editie 2014 is duidelijk dat de dorpencompetitie nog steeds groeiend is en was het aantal inschrijvingen overweldigend. Ook in 2015 konden we terug zien op succesvol jaar en een geslaagde competitie. Nu in 2016 organiseren we de vijfde editie van de dorpencompetitie, ons eerste lustrum. Helaas heeft T.C. Opende besloten om niet meer deel te nemen, waardoor er op dit moment weer 7 deelnemende verenigingen zijn. In 2018 heeft KTC Kollum zich aangesloten bij de dorpencompetitie, waardoor we weer op 8 verenigingen zitten.

Een paar foto's...